MZe připraví kampaň na podporu rybářství za 4,5 mil.

středa, 13. května 2015, 16:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Ministerstvo zemědělství (MZe) může připravovat kampaň na podporu udržitelného chovu ryb. Pořady, které propagují takzvanou sladkovodní akvakulturu, se objeví v České televizi a ministerstvo na ně počítá s rozpočtem 4,5 milionu korun bez DPH. S návrhem ministerstva se ve středu seznámila vláda.

Projekt na podporu udržitelného chovu ryb vznikl ve spolupráci s Českou televizí a jeho cílem je podpora „opomíjeného oboru“. Současně navazuje na memorandum o spolupráci, kterou ministerstvo uzavřelo s ČT letos v březnu a jež v rámci prezentace zemědělského resortu počítá s výrobou informativních pořadů. Účinkovat v nich bude populární rybář Jakub Vágner.

Projekt se zaměří na veřejnost, a to prostřednictvím pořadů o chovu ryb či rybářství. Prostředky na kampaň podle ministerstva půjdou ze tří čtvrtin z evropských fondů, zbytek z rozpočtu Česka.

Ministerstvo loni zrušilo marketingový projekt na propagaci konzumace sladkovodních ryb hrazený z evropských fondů za 60 milionů korun bez DPH. „Původní projekt směřoval na utracení peněz například na pronájem anglického autobusu double-decker, nákupy filetovacích nožů, pepřenek či holinek,“ uvedl loni krátce po svém nástupu do funkce ministr Marian Jurečka. Zrušený projekt podle něj představoval „zcela nehospodárné plýtvání penězi, zejména ve chvíli, kdy se po předchozí kampani na ,Rybu domácí‘ v hodnotě 150 milionů korun prodeje ryb v zásadě nezměnily“.

-čtk-