Šéf ČRo Duhan odvolal náměstka Koliandra

pondělí, 04. května 2015, 13:50 Aktuality, Rádio MediaGuru

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan k dnešnímu dni odvolal náměstka pro správu a provoz Michala Koliandra. Důvodem byly problémy ve vedení sekce. ČTK to bez dalších podrobností řekl mluvčí Jiří Hošna. Agendu dočasně převezme generální ředitel Duhan.

Koliandr působil v pozici náměstka od začátku roku 2014. Do jeho gesce spadaly zejména ekonomické činnosti, mimo jiné správa rozhlasových poplatků, příprava vysílacích tendrů či prodej majetku. Konkrétní důvod odvolání rozhlas nezmínil. "Důvodem byly problémy ve vedení jeho sekce. Oblast správy a provozu nyní bude spadat po nezbytně nutnou dobu přímo pod generálního ředitele," uvedl Hošna.

Koliandr v Českém rozhlasu působil od prosince 2012 jako ředitel ekonomického odboru. Náměstkem se stal na začátku loňského roku, kdy nahradil odcházejícího Ladislava Musila. V minulosti pracoval mimo jiné jako generální ředitel Mediaservisu. 

Nejvyšší management se v rozhlasu naposledy měnil loni v létě, kdy rezignoval náměstek pro oblast strategického rozvoje Jiří Svoboda. Náplň uvolněné pozice se tehdy rozdělila mezi ostatní resorty, například obchod, marketing a projektové řízení převzal právě Koliandr.

Český rozhlas letos hospodaří s vyrovnaným rozpočtem 2,233 miliardy korun.

-čtk-