Agrofert se ohrazuje proti článku v deníku Právo

pátek, 19. června 2015, 15:02 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vedení koncernu Agrofert se ohradilo proti informacím uveřejněným v pátečním vydání deníku Právo v článku s názvem Babiš má svoji podnikovou policii.  "V koncernu Agrofert žádná policie neexistuje. Takové tvrzení zásadně odmítáme. Součástí koncernu je pouze bezpečnostní divize, přičemž ochrana majetku proti krádežím a podvodům bývá standardní součástí většiny velkých firem. Tato divize má na starost dohled nad nastavováním a dodržováním vnitřních bezpečnostních procesů," uvedl v pátek tiskový mluvčí Karel Hanzelka.

Podle jeho slov má jít převážně o ostrahu objektů a prevenci proti podnikové kriminalitě, jako jsou krádeže, zpronevěry či podvody. "Důrazně se ohrazujeme proti tomu, že by kdokoli ze společnosti Agrofert shromažďoval informace pro politické subjekty. Činnost divize má v koncernu Agrofert čistě interní charakter. Distancujeme se od spekulací, že koncern Agrofert shromažďoval informace o panu poslanci Šinclovi. Taková tvrzení jsou nepravdivá," dodal.

Deník Právo v pátek naznačil, že informace o poslanci Šinclovi, které ministr financí označil jako pocházející z médií, mohli připravit lidé, kteří se sbíráním citlivých informací živili řadu let profesionálně – jako elitní detektivové různých policejních útvarů.

"A že jich je kolem Babiše, například v jeho gigantu Agrofert, ale i v ANO či v úřadech spadajících pod ministerstvo financí, požehnaně. Kapitolou samou o sobě je bezpečnostní divize Agrofertu, kterou už čtyři roky vede někdejší náměstek ředitele protikorupční policie (ÚOKFK) Jiří Veselý a v níž údajně pracuje hned několik jeho bývalých kolegů z policejních složek," uvedl deník.

-mav-