ČT získala práva na fotbalové mistrovství Evropy

středa, 24. června 2015, 13:40 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize získala práva na vysílání evropského fotbalového šampionátu pro rok 2016, který bude hostit Francie. „Česká televize se spolu s dalšími pětadvaceti veřejnoprávními stanicemi zapojila do kontinentální smlouvy Evropské vysílací unie. Dlouhá jednání s UEFA se nám dnes podařilo úspěšně finalizovat a vrcholnou fotbalovou akci příštího roku tak bude opět vysílat Česká televize,“ komentuje zisk práv generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Francouzské UEFA EURO 2016 bude prvním turnajem s účastí čtyřiadvaceti týmů, které budou rozděleny do šesti čtyřčlenných skupin a potom absolvují závěrečnou vyřazovací část. Dohromady odehrají zúčastněné celky ve dnech od 10. června do 10. července 2016 51 zápasů na deseti stadionech po celé Francii. Zahajovací i závěrečné utkání se uskuteční na francouzském národním stadionu Stade de France v Paříži.

„Předpokládáme, že v přímých přenosech a záznamech opět odvysíláme všechna utkání turnaje. V případě účasti české reprezentace pak i bohatý doprovodný program mapující komplexně nejen vlastní zápasy, ale i přípravu a program našeho celku, kterému po skvělém úvodu kvalifikace přes poslední zaváhání zůstává ve čtyřech zápasech v září a říjnu stále dostatek možností pro potvrzení postupu,“ doplňuje výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Fotbalové šampionáty vysílá Česká televize s jedinou výjimkou již od roku 1968.

-kch-