Rádio Pigy bude digitální, s VKV Lagardere nepočítá

pátek, 19. června 2015, 04:46 Aktuality, Rádio MediaGuru

Dětské Rádio Pigy bude i v budoucnu dostupné v digitálním vysílání (DAB). Od původně zamýšleného šíření v pásmu VKV společnost Lagardere Active upustila, neboť se jí nepodařilo získat dostatek vhodných licencí. ČTK to sdělila mluvčí skupiny Radka Pilzová.

Rádio Pigy nedávno získalo digitální licenci pro vysílání v DAB, které má být postupně rozšiřováno na celoplošné. "Naopak se nám nepodařilo získat licence alespoň pro několik významnějších měst pro vysílání v FM pásmu. V této souvislosti již pro nás nemá cenu zahajovat vysílání v FM pouze na jediné frekvenci v Děčíně a rozhodli jsme plně implementovat tento projekt výhradně na digitálních sítích (DAB+internet)," uvedla Pilzová.

Rozhodnutí rozhlasové stanice dnes potvrdila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. V tiskové zprávě uvedla, že žádost provozovatele na ukončení vysílání pro děčínský vysílač již vzala na vědomí.

Rádio Pigy začalo v digitální síti vysílat letos v březnu. Již dříve rádio odstartovalo na webu, kde nabízelo pohádky a písničky pro děti. Provozovatelem je mediální skupina Lagardere Active ČR, která dále vlastní skupinu rádií Evropa 2, Frekvence 1, rádio Bonton, Dance Radio, zpravodajskou ZET a slovenskou stanici Europa 2.

-čtk-