Vladimír Michálek připravuje pro HBO seriál Mamon

středa, 24. června 2015, 10:02 Aktuality, TV MediaGuru

Režisér Vladimír Michálek dokončuje pro společnost HBO Europe natáčení šestidílného seriálu s názvem Mamon. Jeho hrdinou je investigativní novinář v podání Matěje Hádka zabývající se kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů k reportáži narazí na informace týkající se jeho bratra, který je do skandálního případu zapleten. Bratra hlavního hrdiny hraje Michal Dlouhý, v dalších rolích se objeví například Gabriela Míčová, Tereza Hofová, Igor Bareš a Eva Leimbergerová. Podle producentky HBO Europe Šárky Oujezdské uvidí diváci seriál v říjnu.

„Jde o politický thriller, ve kterém je malinké mystérium. Na scénáři Štefana Titky, který ho zadaptoval podle norského televizního formátu Mammon, mě zaujalo, že jde o současnost. Je dobře napsaný, nekompromisní a ostrý,“ řekl režisér Michálek. Natáčel především v Praze a v Nymburku, například před vazební věznicí na Pankráci či na hlavním nádraží. Natáčení uzavře koncem týdne v Budapešti.

„Seriál je fikce, ovšem odehrává se v současnosti, i když postavy ovlivňuje jejich minulost. Hrdinové příběhu jsou fiktivní, ale vycházejí z naší současné reality," popsal producent seriálu Vratislav Šlajer ze společnosti Bionaut Films.

-čtk-