Flema: Nejvíce přihlášek mají Carat, Starmedia a PHD

pátek, 31. července 2015, 08:21 Aktuality, Reklama MediaGuru

Do desátého ročníku soutěže Flema Media Awards, která oceňuje nejlepší mediální kampaně a kreativní využití médií v Česku a na Slovensku, se přihlásilo 42 kampaní. Je to první soutěž, která oceňuje jak přihlašovatele, tak zadavatele. Soutěž vyhlašuje společnost Flemedia, mediální poradce a auditor.

Celkem devatenáct společností přihlásilo aspoň jednu práci – 10 z Česka (24 přihlášek) a 9 ze Slovenska (18). Nejvíce přihlášek poslaly agentury Carat Czech Republic a Starmedia Co. (6) následované agenturou PHD (5). Z hlediska kategorií je nejvíc přihlášek v kategoriích Nejlepší využití OOH (11) a Nejlepší kampaň (9), která také nejvíce rostla (z 6 na 9).

„Velmi dobrým znamením je zvyšující se zájem zadavatelů ale i komunikačních agentur o účast v soutěži. Letos mediální agentury tvoří pouze polovinu přihlašovatelů,“ uvedl René Jež, ředitel soutěže.

Soutěží se v osmi kategoriích – v šesti kategoriích podle mediatypu (nejlepší využití TV, tisku, OOH, rádia, kinoreklamy a digitálních médií) a ve dvou průřezových (Nejlepší kampaň a Nejlepší malá kampaň). Zároveň uděluje ocenění Inovativní agentura a Inovativní zadavatel a Grand Prix za nejlépe hodnocenou kampaň.

Odborná porota hlasuje ve dvou kolech. V prvním kole více než 100 porotců ze strany zadavatelů, agentur a dalších odborníků z komunikačního průmyslu nominují kampaně na shortlist. Shortlist bude oznámen na mezinárodní konferenci Flema Media Conference v pátek 18. září 2015. Ve druhém kole užší porota na svém zasedání vybere vítěze jednotlivých kategorií, kteří budou slavnostně vyhlášeni ve čtvrtek 22. října 2015.

Počet přihlášek podle přihlašovatelů

Přihlašovatel Počet přihlášek
Česko 24
CARAT Czech Republic 6
PHD a.s. 5
Y&R Praha 3
Lidl Česká republika 2
Kaspen/Jung von Matt 2
Kaufland Česká republika 2
Comtech Group 1
OMD Czech, a.s. 1
RADIOHOUSE 1
Skanska Reality a.s. 1
Slovensko 18
Starmedia Co. 6
MADE BY VACULIK 3
Mindshare Slovakia 3
Carat Slovakia 1
OMD Slovakia 1
PHD SK 1
Unimedia 1
Universal McCann 1
Vizeum Slovakia 1
Celkový součet 42

Přehled přihlášek po kategoriích

Kategorie Počet přihlášek
Nejlepší využití OOH 11
Nejlepší kampaň 9
Nejlepší malá kampaň 8
Nejlepší využití digitálních medií 5
Nejlepší využití radia 5
Nejlepší využití TV 3
Nejlepší využití tisku 1
Celkový součet 42

-mav-