Odhad pro 2016: Online předhoní v investicích televizi

čtvrtek, 23. července 2015, 12:12 Reklama MediaGuru

Letos má být TV ještě nejsilnější v reklamních investicích, v příštím roce lze čekat změnu.

Internet by měl v roce 2016 předhonit televizi v celkovém objemu světových reklamních investic, vyplývá z nové zprávy o vývoji investic, kterou zpracoval Warc. Růst investic do onlinu odhaduje Warc na úrovni necelých 16 % v letošním roce a 13 % v roce 2016. Celkový objem by tak měl podle odhadu v příštím roce dosáhnout 153 mld. USD.

Naopak objem investic do televizní reklamy má podle odhadu klesnout o 0,9 % v letošním roce. V roce 2016 společnost očekává, že se televizní reklama vrátí k růstu na úrovni 3,1 % a celkově dosáhne 149,4 mld. USD, tedy o 3,7 mld. USD méně, než kolik mají představovat investice do internetové reklamy.

Odhad objemu reklamních investic (mld. USD), 2015-2016

Zdroj: International Ad Forecast, Warc
Zdroj: International Ad Forecast, Warc

Warc vychází z analýzy dvanácti největších reklamních trhů světa. Konstatuje, že internet je už v šesti z nich (Austrálie, Kanada, Čína, Francie, Německo, Velká Británie) nejsilnějším mediatypem z pohledu reklamních investic.

Internet má být podle odhadu Warcu nejrychleji rostoucím médiem v letošním roce ze všech mediatypů před kinem, naopak poklesy se očekávají v printu.

Odhad růstu globálních reklamních investic do mediatypů (%), rok 2015

Zdroj: International Ad Forecast, Warc
Zdroj: International Ad Forecast, Warc

Celá zpráva je po registraci ke stažení zdarma zde

-mav-