Pearson prodává i podíl v The Economist Group

neděle, 26. července 2015, 00:12 Aktuality, Tisk MediaGuru

Britská vydavatelská firma Pearson, která ve čtvrtek oznámila prodej Financial Times Group, prodává i podíl 50 procent v mediální skupině The Economist Group, vydávající stejnojmenný prestižní časopis. Uvedl to dnes britský deník Financial Times a potvrdila britská firma.

"Pearson potvrzuje, že jedná se správní radou The Economist Group o případném prodeji naší účasti ve výši 50 procent v této skupině. Není jisté, že tento proces povede k transakci," řekla zahraničním agenturám bez dalšího upřesnění mluvčí britského vydavatele.

Financial Times dnes uvedl, že dohoda "není na spadnutí", ale očekává se do konce léta. Podíl 50 procent se přitom oceňuje na zhruba 400 milionů liber (15,3 miliardy Kč). Potencionálními kupci podílu v The Economist Group by podle listu mohli být někteří další akcionáři skupiny, především společnosti Schroder, Cadbury a Rothschild.

Firma Pearson ve čtvrtek oznámila, že se dohodla s japonskou společností Nikkei na prodeji své divize Financial Times Group, která vydává především stejnojmenný světově uznávaný list, za 844 milionů liber (32,3 miliardy Kč). Vydavatel to zdůvodnil tím, že se chce zcela zaměřit na své vzdělávací aktivity, v nichž se také světově prosadil.

-čtk-