Profashion se vrací, vede ho Česká Miss Franková

čtvrtek, 09. července 2015, 16:19 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Po šestiměsíční odmlce se vrací do elektronické distribuce jeden z nejstarších internetových časopisů Profashion. Časopis byl založen v roce 1997 a v současné době plní roli ukázkového bezplatného časopisu v systému Publero.com, kde také vychází exkluzivně. Šéfredaktorkou časopisu se nově stává Česká Miss 2014 Gabriela Franková. Časopis se bude nyní více zaměřovat na oblast módy, fotografie a modelingu.

„Chceme přinášet zajímavé životní příběhy známých osobností, fotografů a modelek, třeba i těch začínajících,“ představila záměr Franková, která současně vede svou modelingovou agenturu Frankly models.

Petr Korytar, který je zakladatelem titulu Profashion a ředitelem divize publishing ve společnosti Publero.com, si od tohoto spojení slibuje nové obchodní příležitosti pro inzerenty v elektronických titulech. „Již od samého vzniku projektu Publero.com konzultujeme s vydavateli, mediálními agenturami a obchodníky, jak by se měla prodávat reklama v elektronických titulech. Za jaké peníze, jaká má být argumentace atd. Zkušenosti, které získáváme z provozování ukázkových titulů, budeme předávat dále vydavatelům. Postřehy a požadavky inzerentů následně chceme zakomponovat do připravovaného reklamního systému Publero.com.“

Ukázkové tituly v systému Publero.com jsou vedeny pod vydavatelstvím Vision Press, které provozuje všechny tituly zdarma. Do portfolia tohoto vydavatelství spadají také tituly Byzmag – časopis na podporu podnikání v ČR (20 tisíc čtenářů), Jobsmagazin – časopis, který propojuje studenty a soukromý sektor (12 tisíc čtenářů), Profashion – móda, fotografie, modeling (55 tisíc čtenářů). „V průběhu tohoto roku pak plánujeme spuštění dalších dvou titulů Gourmania, který bude zaměřený na zážitkovou gastronomii a titul DPM (Dance Party Music), který bude zaměřený na taneční scénu,“ doplnil Kamil Komenda, obchodní ředitel společnosti Vision Press.

-mav-