Respekt redesignuje web, mění systém diskusí

středa, 22. července 2015, 19:47 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Týdeník Respekt redesignoval svůj web. Nová verze je responzivní. Grafická podoba je modernější, zároveň má odpovídat faktu, že jde o web časopisu. „Homepage je tak vizuálnější než dosud. Stejně jako u našich aplikací na smartphonech a čtečkách je naším prvořadým cílem zajistit vysoký čtenářský komfort. Proto je grafika článků velice jednoduchá, čistá,“ píše ve středečním editorialu šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery.

Na přání čtenářů mění Respekt také systém diskuzí. „V posledních měsících většina debatérů opustila prostor pod našimi články, protože se nechtěli potkávat s vulgárními a agresivními přispěvateli, kteří se ukrývali za anonymní jména. Veškeré komentáře tak nadále budou podléhat schválení redakcí,“ vysvětluje Erik Tabery. Zároveň je zaveden nový nástroj, kterým mohou čtenářky a čtenáři upozornit na chyby v textech.

S novou verzí webu se zjednoduší práce s texty bloggerům. Pro předplatitele bude možné číst aktuální číslo na všech přístrojích připojených k internetu a snadněji vyhledávat v archivu, který sahá až do roku 1990. Inovován byl také e-shop.

-stk-