Costa Coffee otevírá kavárnu ve stylu Metropolitan

úterý, 11. srpna 2015, 14:14 Aktuality, Marketing MediaGuru

Britský kavárenský řetězec Costa Coffee otevřel v České republice další dvě pobočky v Praze, na Hradčanské a na Letišti Václava Havla. Obě nové kavárny reagují na trend, kdy lidé čím dál častěji využívají prostory k pracovním povinnostem. Na pražském letišti se poprvé v České republice objeví také nový interiér ve stylu Metropolitan, který má navodit městskou atmosféru.  

„Jedná se o jakési znovuoživení městských kaváren industriálního typu s využitím kontrastních barev, jež přidávají na jedinečnosti,“ popisuje Eva Kulhánková, marketingová manažerka Costa Coffee. Interiér kombinuje dřevěnou podlahu s dlažbou, k výzdobě využívá in-store grafiku – stylové fotografie a umělecká díla s kávovou tematikou.

Costa Coffee na Letišti Václava Havla ve stylu Metropolitan

Costa_letiště_Metropolitan_1

Costa_letiště_Metropolitan_3

Costa_letiště_Metropolitan_5

Design druhé nové kavárny, která je na Hradčanské, se nese ve stylu Evolution. Ten byl uplatněn již v loňském roce například v pražské kavárně na Moráni nebo na Budějovické. „Jde o moderní design, pro který jsou charakteristické čisté linie v kombinaci s retro prvky. Celkově je interiér inspirovaný evropskou kávovou kulturou. Typickými barvami jsou odstíny béžové a olivové, které navozují pocit klidu a pohody,“ vysvětluje Eva Kulhánková. Společnými prvky obou interiérových stylů je přítomnost klidnější zóny s vyššími židlemi a barovým pultem se zásuvkami a WiFi připojením zdarma.

Costa Coffee na Hradčanské ve stylu Evolution

Costa_Hradčanská_Evolution_1

Costa_Hradčanská_Evolution_2

Costa Coffee v současnosti provozuje na českém trhu celkem třicet kaváren. „Cílový počet kaváren není stanoven. Vše závisí na poptávce. Otevření nové kavárny je dlouhý proces a ne každá lokalita je vhodná pro kavárnu našeho typu. V některých kavárnách převažuje počet hostů, kteří si svůj nápoj raději vychutnají na místě, v dalších je naopak větší zájem o kávu s sebou,“ doplňuje Aleš Fránek, Business Unit Manager Costa Coffee ČR.

-stk-