Kysilka skončí ve vedení ČS, nahradí ho Salomon

pondělí, 24. srpna 2015, 17:34 Aktuality, Lidé MediaGuru

Pavel Kysilka se rozhodl ke konci roku 2015 rezignovat na post předsedy představenstva České spořitelny (ČS). V této roli působil pět let, ve vrcholových postech v bankovnictví pak od roku 1992, z toho sedmnáct let pracoval pro Erste Group. Své rozhodnutí oznámil na začátku prázdnin předsedovi dozorčí rady Jacku Stackovi. „Těším, že se budu moci naplno věnovat svým novým projektům,“ uvedl ke svému odchodu Kysilka.

„Období, kdy Spořitelnu řídil, bylo náročné. Nicméně dokázal úspěšně provést Českou spořitelnu obdobím po finanční krizi a obdobím hospodářské recese a dobře ji připravil na další období ekonomického růstu. Jsem Pavlovi vděčný za jeho práci a přeji mu hodně úspěchů v jeho nových projektech,” uvedl Andreas Treichl, předseda představenstva Erste Group.

Nástupcem Pavla Kysilky se stane od 1. ledna 2016 Tomáš Salomon, dosavadní člen představenstva České spořitelny odpovědný za drobné bankovnictví, které si ve své řídící působnosti i nadále ponechá. Tomáš Salomon (49) nastoupil do skupiny Erste Group, která vlastní Českou spořitelnu, v roce 2013. Řídil drobné bankovnictví ve Slovenské spořitelně a od ledna 2015 přešel na stejný post do České spořitelny.

Pod vedením Pavla Kysilky prošla Spořitelna mimo jiné transformací drobného bankovnictví a segmentací bankovnictví pro klienty z řad fyzických osob; postavila jednotné IT a back-office (útvar Operations); vybudovala Nadaci Depositum Bonum či postavila nový brand Erste Corporate Banking.

-mav-