MF Dnes přejde na vydání v jednom sešitu

pondělí, 10. srpna 2015, 16:05 Aktuality, Tisk MediaGuru

Mladá fronta Dnes začne od pondělí 17. srpna vycházet v jednom kompaktním sešitě. V současnosti vychází ve dvou sešitech. Změna má přinést čtenářský komfort a zpřehlednění řazení stran, zdůvodnila v pondělí Mafra. 

„Náš záměr je hlavně praktický, chceme dát čtenářům do ruky noviny, které se jim nebudou rozpadat a můžou s nimi jednodušeji zacházet. Redakci se přitom víc otevře prostor pro snadnější úpravu rozsahu jednotlivých rubrik v případě mimořádných událostí,“ uvedl šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

Počet stran MF Dnes se přechodem na jeden sešit nezmění. Deník zároveň zavede novou stálou rubriku Rozhovor. „Celostránkový rozhovor bude vycházet každý den od pondělí do soboty a bude uzavírat celostátní sekci novin. Nebude mít stálého autora, redaktoři se budou střídat podle tématu, ale dostane stálou dramaturgyni. Bude jí Jana Míčová, která dřív pracovala ve čtvrtečním Magazínu Dnes+TV a teď se vrací z mateřské,“ řekl Plesl.

MF Dnes je tak dalším deníkem, který se vrací k jednosešitovému vydání. V loňském roce tak učinily deníky Lidové noviny a Hospodářské noviny.

-mav-