MMR spustilo minutová videa Karly Šlechtové

úterý, 18. srpna 2015, 07:53 Aktuality, Reklama MediaGuru

Krátká minutová videa, která shrnují podstatu nejdůležitějších okruhů činnosti resortu, spustilo Ministerstvo pro místní rozvoj. Ministryně Karla Šlechtová na nich osobně vysvětluje, co považuje za nejvýznamnější u nových zákonů nebo dalších aktivit ministerstva.

První zveřejněné video se týká připravovaného zákona o veřejných zakázkách. Další bude například o nejdůležitějších bodech novely stavebního zákona nebo o národních programech na podporu regionů. Ministerstvo plánuje, že nová videa bude zveřejňovat jednou týdně. Podobná komunikace ministerstev a politiků je ve vyspělém světě běžnou záležitostí, uvedlo ministerstvo.

„Zvolili jsme tuto formu krátkých minutových videí, protože dnešní webová komunita na delší stopáž už není zvyklá,“ uvedl Vilém Frček z oddělení komunikace Ministerstva pro místní rozvoj. Videa budou umístěna na webu www.mmr.cz i na dalších platformách, jako jsou například YouTube, Facebook a Twitter.

Minutová videa si produkuje samo komunikační oddělení ministerstva, na technickou část výroby najímá profesionální kameramany, střihače nebo zvukaře.

-mav-