Seriál Doktor Martin nasadí i slovenská RTVS

pondělí, 17. srpna 2015, 08:47 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Seriál Doktor Martin, který je jednou z největších novinek České televize pro letošní podzimní vysílání, bude souběžně vysílat také slovenská veřejnoprávní RTVS. Seriál umístí do nedělního prime-time od 20:20. První díl odvysílá 30. srpna. ČT bude seriál vysílat každý pátek, první díl uvede 4. září.

Seriál pro Českou televizi vyrobila společnost Bionaut a vznikl v koprodukci s RTVS a také ve spolupráci s producentkou Zuzanou Mistríkovou ze společnosti PubRes.

Seriál je adaptací britského Doc Martin. Děj čtrnáctidílného seriálu vypráví příběh uznávaného pražského chirurga Martina Elingera, který přijíždí do malé vesničky Potějov v Beskydech, aby se stal místním obvodním lékařem. Zde se musí vymanit ze stínu svého zesnulého předchůdce, doktora Šimka, ale také se vyrovnat s místními obyvateli, zvyky a životem na venkově. Každá z šestnácti připravovaných epizod má svoji vlastní lékařskou zápletku, ale postupně seriál rozehrává příběhy a vztahy nejen mezi novým doktorem a jeho pacienty.

Hlavní roli ztvární Miroslav Donutil, v seriálu dále hrají Jitka Čvančarová, Jana Štepánková, Tomáš Měcháček, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Lukáš Latinák, Milan Kňažko či Emília Vášáryová.

-mav-