ČT připravuje tendr na zajištění iVysílání

úterý, 29. září 2015, 07:00 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Česká televize připravuje tendr na internetové vysílání, které dosud zajišťuje společnost O2. Zakázka má mít hodnotu 15 až 22 milionů korun. Vyplývá to z informací zveřejněných ve Věstníku veřejných zakázek.

V rámci iVysílání Česká televize nabízí sledování svých stanic, zpravodajské přenosy nebo pořady z archivu. Nejsledovanějšími jsou především sportovní přenosy a pořady uváděné v hlavních večerních časech. Například během zimních olympijských her v Soči si uživatelé na webu přehráli 36 milionů videí, z dramatické tvorby zaznamenal mimořádný zájem seriál První republika, který na webu sledovalo 100.000 diváků. Za celý loňský rok si uživatelé na webu přehráli přes 200 milionů videí, vyplývá z údajů ČT.

Konkrétní podmínky zakázky ČT zatím neupřesnila. V předběžném oznámení uvádí, že má jít o zajištění internetového vysílání, tvorbu záznamů video a audio streamingových dat z živého vysílání, zajištění správy a provozu archivu a poskytnutí dalších služeb souvisejících s internetovým vysíláním.

Zakázku na roky 2015 a 2016 získala společnost O2, která za vysoutěženou cenu 14,3 milionu korun, vystřídala firmu Visual Unity. Dalšími účastníky tendru tehdy vedle Visual Unity byly firmy Livebox a T-Mobile.

-čtk-