Německý Axel Springer převezme Business Insider

úterý, 29. září 2015, 14:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Německá mediální skupina Axel Springer se dohodla na převzetí amerického zpravodajského portálu Business Insider. Německá firma již v portálu vlastní devět procent akcií a v rámci dohody koupí dalších 88 procent za 343 milionů dolarů (přes osm miliard Kč). Transakci ještě musejí schválit regulační úřady.

Axel Springer je největším vydavatelem novin v Evropě. Firma nyní hledá nové zdroje růstu prostřednictvím investic v oblastech, jako je marketing a internetová média. Snaží se rovněž o rozšíření aktivit v anglickém jazyce.

V červenci společnost Axel Springer podala nabídku na převzetí ekonomického listu Financial Times. Ten ale nakonec získala japonská mediální skupina Nikkei, která za něj zaplatila 844 milionů liber (31 miliard Kč).

Business Insider vznikl v roce 2007 a podle společnosti comScore je druhým nejnavštěvovanějším portálem s ekonomickým a finančním zpravodajstvím po internetových stránkách Yahoo Finance.

Axel Springer v Německu vydává nejčtenější list Bild či konzervativní deník Die Welt. Na českém trhu vydavatelství dříve působilo prostřednictvím firmy Ringier Axel Springer CZ, tu ale v loňském roce převzali podnikatelé Daniela Křetínského a Patrika Tkáče.

-čtk-