O víkendu 19. a 20. září proběhne WebExpo 2015

středa, 09. září 2015, 07:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

O víkendu 19. a 20. září proběhne v Praze osmý ročník konference WebExpo 2015. Konference přinese 80 přednášek domácích a zahraničních řečníků o aktuálních tématech z oblasti designu, business a developmentu. Přijedou zástupci firem Twitter, Slack nebo Oracle.

Workshopy připraví například tým investiční skupiny Rockaway, který bude radit začínajícím firmám, které stojí o kritické zhodnocení svého nápadu. Jiří Fabián z Topmonks a Nguyen Bach Luu Ly z Techloop poradí, jak se chovat na sociálních sítích, aby to neuškodilo při hledání práce snů. Workshop společnosti  Microsoft napoví, jak lze beze změny kódu převést stávající web na univerzální aplikaci pro Windows, jak ho udržet uživatelům na očích při psaní e-mailů, přípravě prezentací nebo tvorbě tabulek a grafů a jak ho rozšířit o funkce specifické pro Windows a Office. Specialisté na mobilní a digitální aplikace David Semerád a Lubo Smid z STRV řeknou, jak se během tří let propracovat do Sillicon Valley, jak ustát strmý růst a jaké problémy vás na cestě za americkým snem mohou potkat.

UX tým České spořitelny se podělí o to, jak vypadá digitální revoluce. V nedělním sledu přednášek plných konkrétních příkladů vám Nick Page a Jan Sechovec odhalí tajemství bankovních systémů. Ex-googlerka Markéta Kabátová ve svém workshopu na případu konkrétní společnosti předvede, jak od A do Z nastavit PPC kampaň. Jaká je budoucnost televizní platformy HbbTV, která propojuje klasické vysílání s širokopásmovým internetem, prozradí výkonný ředitel Nových médií ČT Pavel Kohout. Geneea tým se s návštěvníky společně podívá na to, jak mohou firmy a značky integrovat NLP (Natural Language Processing) do svého byznysu.

Více informací o konferenci naleznete zde.

-stk-