Rádio Classic Praha podstatně mění program

středa, 09. září 2015, 12:05 Aktuality, Rádio MediaGuru

Rádio Classic Praha mění po několika letech svou hudební tvář.  „Na podzim tohoto roku jsme se rozhodli výrazně změnit program rádia. Snažíme se o co nejvíc kvalitní a aktuální klasické hudby a méně moderátorských vstupů,“ přiblížila Martina Klausová, programová ředitelka rádia Classic Praha.

Classic Praha od 1. září tohoto roku změnilo denní vysílací program.  Spolu s novým hudebním schématem do rádia přišli i tři noví moderátoři Pavel Trojan, Jana Infeldová a Radek Křižanovský, kteří doplní Marka Šulce a stávající moderátorku Evu Přibylovou.

Každý všední den mezi 7. a 9. hodinou přinese ranní vysílání Pavel Trojan. Poté bude až do 13 hodin následovat dopolední blok, kterým provede Marek Šulc. V odpoledním a večerním vysílání se budou pravidelně střídat Eva Přibylová a nováčci Jana Infeldová a Radek Křižanovský.

Obsahově zařadí Classic Praha nové nahrávky interpretů, jako jsou například klavíristi Lang Lang, Valentina Lisitsa a Daniel Barenboim, houslisté Daniel Hope, Nicola Benedetti či Anne-Sophie Mutter nebo violoncellista Yo-Yo Ma. Z vysílání ve všedních dnech zmizí pravidelné pořady, Rádio Classic Praha je ale zařadí do svého večerního a víkendového vysílání.

Moderátoři Classic Praha
Moderátoři Classic Praha

-mav-