Tesco se pustilo do modernizace supermarketů

pátek, 11. září 2015, 00:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Tesco začalo s průběžnou modernizací své prodejní sítě. Po zásadní změně hypermarketu v Letňanech se nyní společnost zaměřila na supermarkety. „Vzorovým obchodem pro nový koncept se v České republice stal supermarket v Roztokách a v Polsku dva další obchody malého formátu,“ vysvětluje Martin Beháň, představitel Tesco pro Českou republiku a ředitel provozoven malých formátů ČR/SR.

Při modernizace je kladen důraz především na čerstvé potraviny a úpravu sortimentu. Ovoci a zelenině je nově na prodejně věnovaný téměř o 40 % větší prostor, pekárna se rozšířila dokonce o 50 %. V obou odděleních je uplatněn nový způsob vystavení, včetně osvětlení. Dominují zde různé formy dřevěných displejů, stolků a bedýnek. Nový vzhled má také oddělení mražených potravin, sekce s oblečením nebo část nabízející květiny. V modernizovaných prodejnách by se zákazníci měli lépe orientovat, mít lepší přehled o sortimentu a ve výsledku i lepší pocit z nakupování.

Tesco

Pekarna

Spolu s úpravou interiéru mění Tesco i sortiment, který rozšiřuje o 370 nových položek, zejména o produkty zdravé a speciální výživy. Během podzimu pak proběhnou ještě úpravy exteriéru obchodu včetně přilehlého parkoviště.

-stk-