Železný neuspěl, jeho vyhazov z TV Barrandov platí

čtvrtek, 17. září 2015, 13:14 Aktuality, TV MediaGuru

Bývalý ředitel TV Nova a TV Barrandov Vladimír Železný neuspěl s žalobou, v níž tvrdil, že jeho vyhazov z TV Barrandov je neplatný. Odvolací senát pražského městského soudu potvrdil původní rozhodnutí, které žalobu zamítlo. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí soudu Markéta Puci. Verdikt je pravomocný.

Železný žaloval společnost Barrandov Televizní Studio a domáhal se určení neplatnosti jednak výpovědi, jednak okamžitého zrušení pracovního poměru. Podle soudů byl však postup Barrandova v souladu se zákoníkem práce.

Výpověď z televize dostal Železný loni 8. dubna z důvodu nadbytečnosti. O týden později následovalo okamžité zrušení pracovního poměru s odůvodněním, že zvlášť hrubým způsobem porušil své povinnosti zaměstnance. Přestal prý chodit do práce a neodpovídal na telefony ani e-maily.

Do čela TV Barrandov nastoupil Železný v listopadu 2013, kdy oznámil cíl zvýšit divácký podíl stanice nad deset procent. Majitel stanice Jaromír Soukup z Empresa Media však údajně nebyl spokojen s výsledky jeho práce a po několika měsících jej nahradil Marcelou Hrdou.

Po odvolání z pozice šéfa stanice se měl Železný stát ředitelem rozvoje televize, se Soukupem se ale nakonec nedohodli. Podle dřívějšího vyjádření Železného z dohody sešlo, protože Soukup nesplnil podmínky, které mu původně navrhl. Pozici šéfa rozvoje Železný označil za "prázdnou funkci".

-čtk-