CE Media získala licenci pro kanál Mňau TV

čtvrtek, 08. října 2015, 07:01 Aktuality, TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti CE Media televizní licenci k vysílání kanálu Mňau TV věnovaného domácím mazlíčkům. Vysílat má v pozemní digitální síti, oznámila dnes rada v tiskové zprávě. Provozovatel již dříve uvedl, že stanice má být součástí celoplošného Multiplexu 4, který je dostupný pro 95 procent obyvatel ČR.

"Ve střednědobém výhledu máme podobný cíl jako u Mňam, tedy tříprocentní podíl na trhu," uvedl v létě generální ředitel CE Media Pál Milkovics. Dodal, že firma počítá s natáčením vlastních programů i zapojením diváků a jejich materiálů. Mňau TV má cílit převážně na ženy a děti. Investice do projektu se pohybuje v desítkách milionů korun.

CE Media již v Česku provozuje televizní kanál o životním stylu Mňam TV. Výrobu vlastních pořadů Mňau TV bude podle CE Media zajišťovat několik desítek pracovníků v součinnosti se sesterskou stanicí. Nový kanál podle dřívějšího vyjádření Milkovicse počítá s mírně většími počátečními náklady než Mňam TV, ale měl by mít levnější provoz.

-čtk-