Ford otvírá v ČR nový typ showroomu FordStore

středa, 28. října 2015, 09:19 Aktuality, Marketing MediaGuru

Automobilová značka Ford otevřela v České republice první showroom nového konceptu FordStore. První byl otevřen v Ořechu na kraji Prahy, druhý bude následovat v Pardubicích. Do konce roku jich značka plánuje otevřít celkem šest, po celé Evropě 500.

„FordStore pro nás znamená úplně nový přístup k prodeji a servisu, ale zejména k péči o zákazníka. Svým designem, technologiemi i úrovní služeb představuje to nejlepší, co Ford může nabídnout, a my věříme, že se zákazníci budou ve Ford Storech cítit příjemně a budou se sem rádi vracet,“ řekl Jan Laube, generální ředitel českého Fordu.

Vnější části showroomu dominuje obrovské logo Ford.
Vnější části showroomu dominuje obrovské logo Ford.

Koncept FordStore má být pomyslnou výkladní skříní značky, která klade důraz jednak na design prodejních prostor, jednak na služby. Vnější části budovy dominuje obrovské modrobílé logo Ford, uvnitř je změněn vzhled prodejní plochy, která se vyznačuje prosvětleným interiérem, výrazným designem a oddělenými prostory pro vystavení jednotlivých skupin vozů.

FordStore_2
Prostory pro vystavení jednotlivých vozů jsou oddělené.
FordStore_3
Nový vizuální styl je založen na modré, bílé a oranžové barvě.

Nový vizuální styl je založený na modré, bílé a oranžové barvě. Barvami je prostor rozdělen do několika sekcí, například pro kontakt s prodejním personálem, k získávání informací o nových produktech značky nebo k relaxaci s kávou a občerstvením.

Součástí showroomu s označením FordStore je mimo jiné i velkoplošná obrazovka složená z devíti displejů o úhlopříčce 55 palců, na níž si zákazník může svůj nový vůz nakonfigurovat a prohlédnout ze všech úhlů téměř v životní velikosti. Dále je k dispozici také „Vignale koutek“, jež je vybaven interaktivním konferenčním stolkem, jehož deska je zároveň velkým dotykovým displejem připojeným na internet a webové stránky Ford.

V showroomu a na venkovní ploše přitom musí být vystaveno nejméně osmnáct vozů a musí být rovněž dodržena minimální plocha pro jednotlivé exponáty nebo rozestupy mezi nimi. Modely jsou rozčleněny do skupin jako SUV, užitkových nebo rodinných vozů.

-stk-