Pilot nasadil do OOH vítězné soutěžní návrhy

úterý, 27. října 2015, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost Pilot nasadila do outdooru vítězné návrhy z letní soutěže, která probíhala v České republice i na Slovensku a cílila na děti a teenagery. Ti měli po celé tři letní měsíce možnost nakreslit obrázek s propiskou FriXion. Nejlepších pět z každé země získalo vlastní billboard, který bude až do konce října k vidění v blízkosti jejich bydliště, a další věcné ceny.

benešov 3204557
Adéla Vychopňová, 1. místo, Benešov
brno 3200733
Martin Špunda, Brno
jaroměř 3200809
Taťána Švejdlerová, Jaroměř
opava 3240821
Martin Rychlý, Opava
praha 3250516
Lucie Altmanová, Praha

Soutěž byla po celou dobu konání podporována kampaní na internetu a sociálních sítích, jež odkazovala na soutěžní microsite nakreslito.cz/nakreslito.sk. V srpnu byl nasazen také televizní spot, který byl vysílán na stanicích skupiny Nova, Prima a Atmedia. Ve výběru médií se kampaň zaměřovala především na potenciální soutěžící ve věku 8 až 15 let nebo jejich maminky.

„Komunikace letní soutěže jako hlavní téma kampaně Back to School byla určitě správným krokem. V období naší hlavní sezóny došlo k meziročnímu navýšení prodejů produktů Pilot FriXion, které jsou velmi populární především mezi žáky a studenty. Kampaň tak splnila naše očekávání. Dalším, velmi příjemným efektem, bylo zvýšení zájmu o značku Pilot jako takovou především na sociálních sítích,“ popisuje Renata Unger, Marketing & Product Specialist společnosti Pilot.

Kreativní koncept i produkci projektu zajistila agentura PHD, která se zároveň postarala o mediální plánování televize. Nákup digitálních médií zajistila agentura Fragile.

-stk-