Dočasným šéfem Českého rozhlasu je Karel Zýka

úterý, 03. listopadu 2015, 13:19 Aktuality, Rádio MediaGuru

Novým prozatímním šéfem Českého rozhlasu bude ředitel odboru techniky a šéf týmu pro digitalizaci Karel Zýka. Ve funkci nahradí odcházejícího Petera Duhana. Dočasný šéf povede rozhlas po tři měsíce do zvolení řádného generálního ředitele ČRo. Informoval o tom Jiří Hošna, mluvčí Českého rozhlasu.

„Mezi mé úkoly bude patřit zejména uzavření letošního hospodaření, budeme také pokračovat v rozjetých projektech ČRo i v digitalizaci rozhlasového vysílání. Klíčovým tématem pak bude sestavení rozpočtu na rok 2016. Český rozhlas je v dobré kondici a splňuje všechny náročné požadavky a parametry, které jsou na něj kladeny jako na vyspělé médium veřejné služby,“ uvedl Karel Zýka s tím, že žádné významné zásahy do chodu Českého rozhlasu neplánuje.

Karel_Zýka
Karel Zýka

Karel Zýka v roce 1992 absolvoval Fakultu elektrotechnickou Českého vysokého učení technického v Praze. Celý svůj profesní život pracuje v médiích. Pět let byl technickým ředitelem Rádia Alfa, prvního soukromého celoplošného rádia v České republice. V letech 2000 až 2006 pracoval v Českém rozhlase jako ředitel Úseku komunikace. Následně působil v televizi Prima, kde šest let řídil síť regionálních televizí a kde byl mimo jiné zodpovědný za přechod regionů na digitální vysílání DVB-T. V té době byl také členem expertní skupiny ČTÚ, která přechod všech televizí na digitální terestrické vysílání koordinovala. Dne 1. září 2014 se stal ředitelem Odboru techniky Českého rozhlasu.

-stk-