MasterCard testovala HbbTV reklamu na Primě

pondělí, 30. listopadu 2015, 07:00 Aktuality, Reklama, TV MediaGuru

Společnost MasterCard během další vlny kampaně na podporu svého loajalitního programu Priceless Specials, která běžela v říjnu v televizi a na internetu, otestovala reklamní formáty v hybridním vysílání HbbTV na televizi Prima.

MasterCard jako první zadavatel v ČR využil formát Click2Play, kdy se divákovi po stisku červeného tlačítka (tzv. Red Button) na televizní obrazovce spustí video a po jeho přehrání se divák vrátí zpět do lineárního televizního vysílání. „Jsme inovativní firma, která udává trendy, a proto rádi využíváme i nové mediální platformy, kterou bezpochyby HbbTV je,“ uvedla Martina Piskorová, marketing leader MasterCard pro Českou republiku a Slovensko.

„Byl to první případ, kdy divák přešel jedním „klikem/stiskem“ mezi lineárním vysíláním a internetovým streamem. Kampaň zasáhla necelých 730 000 diváků. Hlavní cílovou skupinou, která byla reklamou zasažena, byli lidé ve věku 15-44 let, se středoškolským a vysokoškolským vzděláním, socioekonomická třída A-C2. Míra prokliku na Red Button byla 1,36 %, což je ve srovnání se zahraničními výsledky kampaní v HbbTV nadprůměrný výsledek,“ uvedla Jarmila Řehořková, senior account manager mediální agentury Carat ze skupiny Dentsu Aegis Network, která pro klienta zajišťuje plánování a nákup médií.

-mav-