Odstartovala kampaň na podporu dětství bez násilí

úterý, 24. listopadu 2015, 10:58 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nedávno založené centrum Locika, jež nabízí odbornou péči pro děti zažívající domácí násilí, odstartovalo v předvečer Mezinárodního dne proti násilí na ženách kampaň „Co je doma normální“. Jejím cílem je medializovat problematiku dětí, které mají osobní zkušenosti s domácím násilím. Kampaň je postavena na faktu, že v rodinách ohrožených domácím násilím se násilné, manipulativní a kontrolující jednání stává normou.

Kampaň poběží především na sociálních sítích, kde budou k vidění spoty z režie Jana Látala ze studia Družina. Namluvil je herec Hynek Čermák. „Chtěli jsme komunikaci bez modřin a úderů, protože ty většinou způsobují to, že se s tím oběti nechtějí ztotožnit. Řeknou si, že to u nich ještě není tak hrozné. Komunikujeme domácí násilí, ale nechceme používat jednoduché citové vydíračky,“ popsala vedoucí centra Locika Petra Wünschová.  

Do kampaně je zapojen i youtuber Vláďa, který má na svém YouTube kanále téměř 160 tisíc odběratelů. „Youtubering je fenomén, který oslovuje dnešní náctileté. Věříme, že se to podaří i naší kampani a k dětem se dostane informace o bezplatné pomoci, kterou centrum Locika poskytuje,“ dodává Petra Wünschová.

Internetová kampaň je podpořena distribucí informačních letáků do základních a středních škol v Praze a ve Středočeském kraji, kde centrum Locika působí.

-stk-