Skylink a Prague Digital TV testují placené vysílání

středa, 11. listopadu 2015, 14:46 Aktuality, TV MediaGuru

Provozovatel největší tuzemské satelitní platformy Skylink (M7 Group S.A.) a společnost Prague Digital TV (PDTV), provozovatel Regionálního multiplexu 4, se dohodly na zahájení technických testů vysílání kódovaných programů prostřednictvím sítě DVB-T.

Cílem testovacího vysílání je ověření technické kompatibility koncových zařízení na trhu. Kódovaný signál bude možné přijímat na televizorech a přijímačích s tunerem DVB-T vybavených CI-slotem po vložení dekódovacího modulu Irdeto (CAM) s dekódovací kartou Skylink.

Kódovaně jsou vysílány televizní programy JOJ Cinema (v MPEG-2/SD) a Filmbox Family (v MPEG-4/SD). Signál je šířen v Praze a části středních Čech na 46. kanále (674 MHz), a to z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Změny obsahu multiplexu se projeví na přijímačích po provedení nového naladění 46. kanálu (674 MHz).

Po novém naladění přijímačů bude multiplex obsahovat následující programovou skladbu nekódovaných signálů:Praha TV, Kinosvět, Retro Music TV, Slušnej kanál, TV Regina, Harmonie TV, Rádio Dechovka, Český Impuls a kódované programy: JOJ Cinema (MPEG-2) a Filmbox Family (MPEG-4).

Organizátoři technického testu zvou k účasti technickou veřejnost. Účastníkem se může stát každý uživatel dekódovací karty Skylink a dekódovacího modulu Irdeto, který se do testu přihlásí přes webovou stránku http://www.skylink.cz/test-kodovaneho-vysilani. Podmínkou je ovšem dostupnost signálu Regionálního multiplexu 4 v daném místě. Mapu pokrytí televizním signálem šířeným PDTV je možné nalézt zde.

-mav-