Miton a Enern vstupují do online projektu GoOut.cz

čtvrtek, 03. prosince 2015, 12:50 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Investiční skupina Miton vstoupila do kulturní platformy GoOut.cz. Spolu s Mitonem do projektu vstupuje i investiční společnost Enern.

GoOut.cz funguje v Praze, Brně, Ostravě a také v Plzni, kde se stal oficiální kulturní platformou města. Každý den na tento web přijde více než 15 tisíc fanoušků. Ve své databázi má GoOut.cz přes 14 tisíc profilů hudebních interpretů. Počet vstupenek, které si lidé přes portál každý měsíc kupují, roste. Od začátku letošního roku jich bylo celkem přes čtvrt milionu a jen za říjen téměř 50 tisíc.

Mezi nejvýznamnější partnery GoOut.cz patří Lucerna Music Bar, Roxy, Palác Akropolis, MeetFactory, hudební produkce Fource a D Smack U, Rock For People, Galerie hlavního města Prahy, Galerie Rudolfinum, Jatka 78 a další.

GoOut.cz je další firmou v současném portfoliu Mitonu. Mezi největší projekty pocházející od této investiční skupiny patří Slevomat.cz, Bonami.cz, Glami.cz, Rohlik.cz či Skrz.cz. Mezi nejznámější již prodané projekty Mitonu patří Heureka.cz nebo Damejidlo.cz.

Server GoOut.cz byl oficiálně spuštěn na podzim 2011, kdy za ním stáli tvůrci Vojtěch Knyttl a Petr Zátorský, jenž svůj podíl ve firmě loni odprodal. V roce 2013 byla založena zastřešující společnost. Na podzim 2013 byla spuštěna nová, v pořadí třetí verze serveru, na které se podílel i Vojtěch Otevřel.

-mav-