O2 investuje do aplikace Tapito miliony korun

pondělí, 21. prosince 2015, 10:57 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Operátor O2 investoval řádově miliony korun do startupu Tapmedia, který nabízí aplikaci Tapito agregující zprávy z médií na displej mobilního telefonu. Jde o první investici fondu BOLT, který firma spustila zhruba před dvěma měsíci. V rozhovoru s ČTK to uvedl generální ředitel O2 Czech Republic Tomáš Budník.

Tapito nabízí český obsah řazený do jednotlivých témat, která jsou ručně vybírána a editována. Tapito nyní spolupracuje se stovkou obsahových partnerů včetně největších českých vydavatelství. Svým uživatelům přináší denně výběr z různých zdrojů ve 14 kategoriích. V současnosti je dostupná na Androidu a od příštího roku na dalších platformách. Obsah aplikace tvoří články z vybraných webů doplněný nově také o videosekci.

Zprávy se zobrazují přímo na zamykací obrazovce.
Zprávy se zobrazují přímo na zamykací obrazovce.

O2 si od podpory projektu slibuje vedle obohacení nabídky pro zákazníky i zvýšení spotřeby dat. V posledním roce přenášený objem dat v mobilní síti podle Budníka vzrostl o 50 procent.

Operátor chce Tapito rozšířit i na Slovensko. Aplikace bude předem nahraná v mobilních telefonech, které firma nabízí ve své distribuční síti.

"Aktuálně jednáme s několika desítkami dalších projektů a přijímáme další přihlášky. Vybírat budeme především projekty, u kterých dokážeme nabídnout nejen finance, ale i další kompetence pro úspěšný rozvoj projektu," uvedl Budník.

BOLT vedle finanční podpory vybraným projektům poskytne kompletní zázemí a infrastrukturu společnosti O2 poskytující služby sedmi milionům zákazníků, možnost rozvíjet spolupráci s odborníky, funkční pracovní prostředí, infrastrukturu IT sítě a možnost zapojení do fungujícího ekosystému s využitím prodejních kanálů.

Mobilní zpravodajská aplikace Tapito registrovala k 18. říjnu 2015 18 tisíc instalací. Měsíčně aplikaci aktivně využívá 6,5 tisíc uživatelů, denně je to 1,5 tis. lidí. Další informace o vývoji aplikace najdete zde.

-čtk-