Benzina převezme téměř 70 čerpacích stanic od OMV

středa, 20. ledna 2016, 15:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Unipetrol RPA, reprezentovaná na maloobchodním trhu značkou Benzina, uzavřela dohodu s OMV o převzetí 68 čerpacích stanic v České republice. Proces této akvizice by měl být dokončen do dvou let.

Po dokončení transakce, jež ještě podléhá schválení antimonopolního úřadu, Benzina navýší svůj počet čerpacích stanic z původních 339 na 407. „Úspěšným dokončením akvizice čerpacích stanic bude potvrzena pozice značky Benzina jako jednoznačného lídra tuzemského maloobchodního trhu s pohonnými hmotami,“ říká generální ředitel a předseda představenstva Unipetrolu Marek Świtajewski. „Transakce čerpacích stanic také přispěje k efektivnějšímu využití vyšších rafinérských kapacit, kterými skupina Unipetrol disponuje po dokončení akvizic podílů společností Shell a ENI ve společnosti Česká rafinérská,“ dodává.

Od rozšíření sítě si společnost kromě upevnění pozice jedničky na trhu slibuje také vyšší nasazení prémiových paliv Verva a rozšíření konceptu rychlého občerstvení Stop Cafe.

Na pozici Benziny však již druhým rokem útočí maďarská společnost MOL, jež má na českém trhu 315 čerpacích stanic. Po odkoupení sítě Slovnaft, Lukoil, Pap Oil a Agip plánuje MOL do konce letošního roku zredukování portfolia jen na dvě značky – MOL a Pap Oil.

-stk-