Do konce roku 2016 si MOL ponechá v ČR dvě značky

pondělí, 04. ledna 2016, 12:10 Aktuality, Marketing MediaGuru

Mezinárodní Skupina MOL, která v České republice provozuje 315 čerpacích stanic značek MOL, Pap Oil, Slovnaft a Agip, plánuje do konce roku 2016 zredukovat své portfolio jen na dvě značky – MOL a Pap Oil. Pokračovat tak bude v rebrandingu získaných stanic.

Již během léta 2015 byl dokončen rebranding všech 44 čerpacích stanic, které společnost získala převzetím Lukoilu. Ze 125 čerpacích stanic Agip, které MOL získal na konci července 2015, jich logo MOL nese 37. Celkem je v České republice v barvách MOL 81 čerpacích stanic.

Spolu s tím zjednodušuje MOL i svou strukturu na českém trhu. Ke konci prosince došlo ke sloučení firem Pap Oil a MOL Retail Česká republika se společností Slovnaft Česká republika. Nově vzniklá společnost se od 1. ledna 2016 přejmenovala na MOL Česká republika.

„MOL Česká republika je druhým největším provozovatelem čerpacích stanic. Naší ambicí je stát se tržním lídrem v Česku, a to zejména v prodeji a v oblasti zákaznického servisu. Rovněž se chceme stát preferovaným zaměstnavatelem a stabilním partnerem pro své dodavatele, ale i pro státní správu. Jsme přesvědčeni, že právě sloučení našich společností výrazně napomůže a urychlí naplnění těchto cílů,“ řekla Kristína Félová, generální ředitelka MOL Česká republika.

-stk-