Martin Žabka přechází z CETINu do AMI

úterý, 12. ledna 2016, 14:10 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Martin Žabka, dosavadní mluvčí společnosti Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN) ze skupiny PPF, se stává novým Senior Account Directorem v agentuře AMI Communications. Zodpovědný bude za řízení týmu poskytujícího servis klientům z oblasti zdravotnictví, kam patří například GlaxoSmithKlein, VZP, Boehringer Ingelheim nebo Astellas. Zároveň bude mít na starosti New Business v oblasti zdravotnictví, zajištění mediálních tréninků a strategické poradenství.

Martin Žabka
Martin Žabka

V CETINu byl Martin Žabka zodpovědný za mediální komunikaci, interní komunikaci a za oblast brandu a firemní odpovědnosti. Stejnou roli Martin zastával i u mobilního operátora O2, kde navíc odpovídal i za oblast sponzoringu a elektronických médií. Dříve pracoval ve společnosti Siemens, kde působil jako manažer externí komunikace a CSR. Za externí, interní a marketingovou komunikaci zodpovídal jako ředitel komunikace ve společnosti ve společnosti Honeywell a Sport Invest Group. V minulosti působil jako PR manažer a tiskový mluvčí ve společnosti Telefónica, v Českém Telecomu a Eurotelu Praha.

Martin Žabka vystudoval Fakultu multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Hovoří plynně anglicky a slovensky, současně má pasivní znalost němčiny, ruštiny a španělštiny.

-stk-