Neovlivní.cz spouští sérii rozhovorů s novináři

čtvrtek, 14. ledna 2016, 15:59 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Investigativní online deník Neovlivní.cz startuje projekt „Neovlivní Media“, spočívající v pravidelných rozhovorech s českými novináři o jejich práci.

„Existuje více zdrojů, které sledují média v Česku, v drtivé většině se však věnují především oblasti mediálního podnikání, vydavatelstvím, agenturám, případně manažerům, kteří tyto firmy či redakce vedou. My budeme nabízet jiný pohled: aktuální rozhovory s novináři-autory o jejich konkrétní práci,“ říká editorka projektu Simona Holecová.

Mezi prvními materiály nabídl Neovlivní.cz například rozhovor s Michalem Kubalem o tom, proč a jak Česká televize udělala rozhovor se syrským vládcem Asadem. „Každý týden se objeví výrazná zpráva, která má konkrétní dopad. U které stojí zato se zajímat, jak se téma zrodilo, co jeho přípravy provázelo a jak se bude vyvíjet dál. A to nejen ve velkých celostátních médiích, ale i v českých regionech. Právě o tyto příběhy a jejich autory se chceme zajímat,“ doplňuje Sabina Slonková, šéfredaktorka Neovlivní.cz.

-stk-