Synot odstupuje od sponzoringu fotbalové ligy

čtvrtek, 21. ledna 2016, 12:14 Aktuality, Marketing MediaGuru

V důsledku legislativních změn skupina Synot utlumí většinu svých sponzorských a reklamních aktivit v oblasti prvoligového sportu v České republice. Odstupuje tak od partnerství s nejvyšší fotbalovou ligou a v příští sezóně nebude pokračovat ve spolupráci s prvoligovými kluby AC Sparta Praha, Basketbal Nymburk a FK Jablonec. Ukončí rovněž podporu poskytovanou České unii sportu.

Důvodem je to, že legislativní změny mají mít na skupinu zásadní dopad. „Skokové navýšení daní v oblasti loterního průmyslu znamená pro skupinu v České republice ztrátu ve výši stovek milionů korun. S těmito finančními prostředky přitom bylo počítáno právě v oblasti marketingu a podpory sportu,“ uvedla společnost v oficiálním oznámení.

„Spolupráce s nejvyšší ligou i jednotlivými kluby jsme si vždy velmi vážili. Přestože je naše skupina silná, není bohužel možné, aby její zahraniční společnosti dotovaly podnikání v České republice a doplácely tak na velmi krátkozraké a populistické kroky české vlády, která hází podnikatelům a živnostníkům klacky pod nohy. V rámci velmi omezených zdrojů, které nám zůstanou, tak budeme nadále realizovat pouze tradiční podporu sportu na Valašsku a Slovácku, které se věnujeme již více než 15 let,“ řekl Ivo Valenta, chairman of the board společnosti WCV World Capital Ventures Cyprus Limited.

-mav-