Digi TV získala práva na La Ligu a Premier League

úterý, 09. února 2016, 07:42 Aktuality, TV MediaGuru

Český satelitní operátor Digi Czech Republic (Digi CZ), který provozuje satelitní televizi Nová Digi TV, získal v krátké době exkluzivní práva na vysílání španělské fotbalové ligy (La Liga), a rovněž také exkluzivní práva na anglickou Premier League pro Českou republiku i Slovensko. Nová Digi TV se tak stává jedinou televizní platformou, na které bude možné v příštích třech sezónách sledovat anglickou Premier League.

Digi CZ získala práva na vysílání nejvyšší anglické fotbalové ligy na další tři sezóny 2016/2017, 2017/2018 a  2018/2019  a to exkluzivně pro Českou republiku i Slovensko. Práva na španělskou La Ligu získala pro sezóny 2016/2017 a 2017/2018.

„Pracujeme na tom, aby Nová Digi TV byla jasnou volbou číslo jedna pro sportovní fanoušky, ale záleží nám i na tom, abychom měli skvělou nabídku také pro všechny ostatní diváky,“ uvedl výkonný ředitel Digi CZ Vladimír Rusnák.

Novým majitelem Digi CZ se loni stala investiční skupina Lama Energy Group, která navyšuje investice do programové nabídky. „Náš cíl se nemění, chceme vrátit Novou Digi TV na první místo mezi placenými televizemi v ČR. Po úspěšných akvizicích dvou nejlepších fotbalových soutěží planety - La Ligy a Premier League – nevylučujeme nákup dalších exkluzivních práv,“ dodal Rusnák.

-mav-