Gunn Report: #LikeAGirl je nejoceňovanější kampaní

sobota, 13. února 2016, 08:00 Reklama MediaGuru

Gunn Report zveřejnil žebříček nejlepších reklamních prací uplynulého roku 2015.

Prestižní sborník Gunn Report, jenž sestavuje žebříčky toho nejlepšího ze světové reklamy, zveřejnil nejúspěšnější reklamní kampaně, které bodovaly na 45 mezinárodních, regionálních i národních soutěžích v loňském roce. Nejoceňovanější se stala kampaň #LikeAGirl pro značku Always od torontské agentury Leo Burnett.

Na druhém místě se umístila kampaň německého Centra pro demokratickou kulturu ZDK Exit, která ve spolupráci s agenturami GGH Lowe a Grabarz & Partner přeměnila jeden nacistický pochod ve značně nedobrovolnou charitativní akci.

O třetí místo se dělí dvě kampaně – jednak kampaň Inglorious Fruit & Vegetables pro Intermarché od pařížské agentury Marcel, jež podpořila prodej ošklivého ovoce a zeleninu a upozornila na plýtvání jídlem, jednak kampaň občanské platformy No Somos Delito od madridské DDB, jež vytvořila demonstraci z hologramů.

V žebříčku mediálních kampaní a v čele kategorie Film figuruje kampaň obchodního domu John Lewis – Monty’s Christmas od agentury adam&eveDDB.

Nejoceňovanější kampaní v kategorii Print/Outdoor se stala práce s lidskými dopravními značkami čínské agentury Lowe, vytvořenou pro automobilovou značku Buick.

buick_no_entry

buick_speed_limit

buick_traffic_lights_ahead

V oblasti digitálu nejvíce zaujala Honda se svou kampaní The Other Side od londýnské agentury Wieden + Kennedy.

Mezi nejúspěšnější agentury loňského roku se řadí BBDO New York, londýnská adam&eveDDB a AlmapBBDO ze São Paulo. Ze sítí posbíraly nejvíce cen BBDO, Leo Burnett a DDB. Ze zadavatelů uspěl nejčastěji Volkswagen, Samsung a Nike.

-stk-