Rokoš uvedl agenturu pro online video Spoko

pondělí, 22. února 2016, 09:59 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Specialista na online video Rudolf Rokoš rozjíždí po odchodu ze Seznam.cz vlastní projekt Spoko. Nová agentura nabízí služby v oblasti internetového videa od tvorby obsahových pořadů přes videoreklamu až po adaptaci TV spotů pro specifické online formáty.

Hlavním pilířem nabídky agentury Spoko jsou krátké pořady točené na míru pro konkrétního klienta, jehož značka zde vystupuje formou sponzoringu nebo product placementu. Příkladem takové série videopořadů je projekt Univerzita kávy značky Illy, na jehož vzniku se Rokoš v minulosti podílel. Vedle těchto obsahových pořadů agentura nabízí také produkci prezentačních a produktových videí nebo videoreklam, a to včetně úpravy již existujících spotů, které se pro použití v digitálním prostředí nehodí.

„Značky si dobře uvědomují rostoucí objem videoobsahu, který lidé denně na internetu konzumují, a snaží se boomu videa využít. Nejčastěji formou videoreklamy. Ta funguje pro budování značky i povědomí o produktu skvěle, je to ale jen jedna z mnoha příležitostí, jak s videem pracovat. Vlastní minipořady nabízejí možnost odlišit se a upozornit na sebe jiným, ne tolik „hard-sell“ způsobem,“ říká Rudolf Rokoš, který před založením Spoko působil devět let ve společnosti Seznam.cz, kde se věnoval reklamním kampaním na Stream.cz a dalším projektům spojených s videem.

Agentura Spoko bude fungovat v rámci komunikační skupiny Kindred Group, kde společně s mediálními agenturami Red Media, Blaze a Go.Direct vytvoří nově vznikající nákupní allianci s centrálním nákupem médií.

Rudolf Rokoš
Rudolf Rokoš

-mav-