RSTS je partnerem Nadace Antonika Simony Krainové

středa, 24. února 2016, 22:21 Aktuality, Marketing MediaGuru

Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) se stala generálním partnerem nově založené Nadace Antonika Simony Krainové, která se zaměřuje na pomoc starší generaci. Slavnostní zahájení činnosti nadace proběhlo za účasti Simony Krainové (patronka nadace), Pavla Chmelíka (místopředseda představenstva RSTS), Simony Bagarové (manažerka nadace), Lukáše Kopeckého (ředitel marketingu a PR RSTS), Ilony Veselé (ředitelka Domova pro seniory Chodov) a Kateřiny Kantové (psycholožka).

„O nadaci jsem uvažovala již dlouho a stále jsem přemýšlela, jakým směrem pomoci se vydat. Nakonec přirozeně vyplynula právě tato cesta. Stáří se týká každého z nás, ale zároveň je vnímáno velmi negativně – všichni chceme žít dlouho, ale nikdo nechce být starý. Přitom si myslím, že stejně jako k ostatním etapám lidského života, i ke stáří patří radost,“ říká Simona Krainová, patronka Nadace Antonika.

RSST_Simona Krainova

Antonika chce pomáhat ve čtyřech základních oblastech: pro domovy seniorů získávat modernější vybavení a zlepšovat podmínky bydlení v nich, zároveň jim přispívat na zdravotní pomůcky. Nadace chce pomáhat i jednotlivcům a v neposlední řadě podporovat aktivity, které starší generaci přinášejí radost do života.

Zřizovatelem nadace je společnost Scandal Media Group. „Dostali jsme se do fáze, kdy máme možnosti opravdu pomoci, chceme společnosti začít něco vracet. Rádi bychom co nejvíce využili nejen našeho zázemí v rámci skupiny, ale zejména našich kontaktů. Předpokládáme, že příjmy nadace budou z velké části plynout od našich business partnerů,“ dodává Vít Koldinský, jednatel společnosti Scandal Media Group.

Generálním partnerem, který vznik Nadace Antonika Simony Krainové podpořil v samém začátku, se stala Raiffeisen stavební spořitelna. „Tématu starší generace jsme se již v minulosti věnovali, a to samozřejmě z hlediska naší hlavní činnosti, problematiky bydlení. Podpora Antoniky proto z našeho pohledu dávala jasný smysl a těšíme se na společné projekty, které jdou i za tuto oblast. V rámci nadace chceme být aktivním partnerem, naše pomoc rozhodně nekončí jen u financí,“ říká Pavel Chmelík, místopředseda představenstva Raiffeisen stavební spořitelny.

-mav-