Echo přijde s řešením pro adblockery, zpoplatní obsah

úterý, 01. března 2016, 08:15 Internet & Mobil MediaGuru

Echo Media uvede v horizontu několika měsíců řešení pro uživatele, kteří blokují reklamy.

Společnost Echo Media, provozovatel serveru Echo24.cz a vydavatel Týdeníku Echo, přijde s řešením, kterým se chce vyrovnat s rozšiřujícím se problémem blokace internetových reklam. Řešení pro adblockery bude jednou z novinek, které Echo v tuto chvíli připravuje.

Echo Media v současnosti dokončuje nový předplatitelský systém, který má firmě umožnit efektivnější správu elektronického i tištěného předplatného a zároveň umožnit efektivnější práci s placeným obsahem, řekl MediaGuru.cz většinový majitel společnosti Dalibor Balšínek. Uživatelům, kteří mají nainstalovanou blokaci reklam, nebude Echo obsah zobrazovat. Uvolní jim ho ale v případě, pokud zaplatí měsíční poplatek ve výši 49 Kč. Obsah jim za tento poplatek nabídne bez reklam.

„Patříme k serverům, které mají relativně vysoké procento uživatelů s adblockingem. Je to až 15 %,“ zdůvodnil Balšínek. Pro ostatní uživatele připravuje Echo Media možnost zaplatit si za cenu 49 Kč měsíčně obsah bez reklamy. Uživatelé tak budou moci podpořit Echo24.cz a vedle obsahu bez reklamních sdělení má výhoda v zaplacení měsíčního poplatku spočívat i v rychlejším načítání obsahu webu, které reklamy zpomalují. Vedle toho ale bude standardně zdarma přístupný i Echo24.cz s reklamou.

Echo Media se tak snaží získat další příjmy z monetizace obsahu. Nedávno spustila novou službu Business Monitor 24, která je zamýšlená jako placená. Připravuje také další novinky, které uvede v průběhu letošního jara.

Adblocking je rozšiřující se hrozbou pro provozovatele internetových médií. V České republice si podle odhadu profesního sdružení SPIR reklamu blokuje 12 % internetových uživatelů. Důsledkem toho jsou ztráty z internetové reklamy, které mohou jít až do miliardy korun.

Celý rozhovor o novinkách v Echo Media připravujeme.

-mav-