Facebook blokuje reklamy legálních produktů z konopí

středa, 02. března 2016, 17:39 Aktuality, Reklama MediaGuru

Sociální síť Facebook zablokovala reklamy společnosti Carun Pharmacy, nabízející v Česku legální konopné produkty. Omezení postihlo nejen reklamní účet FB stránky společnosti, ale i osobního profilu jejího majitele Jiřího Stably.

Důvod k zablokování vychází z podmínek Facebooku pro reklamu, kde je jasně definováno, že nepovolují propagaci ilegálních drog, případně prodej léčiv neautorizovanými prodejci. Do této kategorie však podle české legislativy produkty společnosti Carun nespadají. „Jestliže jsou naše produkty legální, nevidím důvod zákazu jejich propagace. Všechny produkty vyrábíme z rostliny Cannabis sativa, splňujeme přísné farmaceutické podmínky a nepohybujeme se dokonce ani v takzvané šedé zóně,“ popisuje Jiří Stabla.

Podobné kauzy nyní probíhají i jinde ve světě. Před pár dny byly zablokovány tři stránky společností, které se zabývají prodejem léčivých konopných produktů v New Jersey. Konopí pro medicínské účely je v tomto i dalších státech USA legální, přesto se nachází v šedé zóně – na federální úrovni je konopí pro jakékoli účely stále ilegální drogou.

Kromě blokace reklamního účtu společnosti Carun Facebook omezil propagaci i dalších profilů, s nimiž je svázán Jiří Stabla – například profily DJ Nuff, Allergen či Vegan house, CBD revue, Konopná lékárna, Konopnyshop.cz, MinimalNuff, STOP Očkování dětí nebo Veganské recepty.

-stk-