Jan Pokorný moderuje nový pořad ČT Souvislosti

středa, 16. března 2016, 13:39 Aktuality, TV MediaGuru

Ředitel zpravodajství Radiožurnálu Jan Pokorný je moderátorem nového pořadu České televize Souvislosti. V diskuzním týdeníku se bude věnovat velkým společenským tématům. První díl nového pořadu odvysílá ČT2 ve středu 6. dubna od 22.20 na ČT2.

„Souvislosti Jana Pokorného se budou věnovat velkým společenským tématům, domácím, středoevropským i celosvětovým. A hlavně těm, která v danou chvíli rezonují. Chceme jít do hloubky k příčinám fenoménů, které budeme nahlížet často z netradičních úhlů pohledu a v souvislostech, které nejsou na první pohled zřejmé,“ říká kreativní producent Patrick Diviš, v jehož tvůrčí producentské skupině diskuzní pořad vzniká.

Tématy prvních dílů budou například otázka vztahu demokracie a svobody v kontextu posilování populistických politických uskupení ve svobodných volbách ve střední Evropě nebo otázka dalšího vývoje evropského společenství vzhledem k diskutovaným „exitům“ z EU. „Vyhýbat se nebudeme ani přemýšlení o problematice vztahu státu a rodin v otázce péče o děti nebo naopak diskuzím o vědeckých objevech, jakým byl například nedávný zvrat v astrofyzice díky objevu gravitačních vln,“ dodává Diviš.

Diváci budou před, během i po vysílání vyzváni k diskuzi na sociálních sítích. V průběhu vysílání pak budou zajímavé a relevantní pohledy a otázky z webu zasílány přímo moderátorovi.

Jan Pokorný, foto: Český rozhlas
Jan Pokorný, foto: Český rozhlas

-mav-