Natáčení seriálu Četníci z Luhačovic je ve finále

pondělí, 21. března 2016, 12:51 Aktuality, TV MediaGuru

Natáčení dvanáctidílného seriálu České televize Četníci z Luhačovic z období vznikající první republiky vstoupilo do závěrečné fáze. Na četnickou stanici se vrací ústřední dvojice mladých strážců zákona v podání Martina Donutila a Roberta Hájka. Rozsáhlý dobový projekt vzniká v brněnském studiu a o režii se v této etapě natáčení, která potrvá do konce července, dělí Biser A. Arichtev a Petr Bebjak.

„V každé epizodě jsou dva uzavřené kriminální případy, ale na větším prostoru se rozvíjejí i další linky,“ upřesňuje autor projektu Petr Bok a dodává: „Jednotlivé případy vycházejí ze zločinů příznačných pro překotnou a v mnohém drsnou dobu těsně po první světové válce, pro niž byla typická chudoba a dramatické osudy ovlivněné válečným konfliktem.“ Osmdesátiminutová stopáž dílů podle Boka umožňuje plastičtější vyprávění pracující s uzavřeným světem malého městečka.

„Máme před sebou natáčení pěti dílů, ve kterých se objeví celá řada postav z již natočených epizod, ale přibydou i některé další,“ upřesňuje vedoucí programu a vývoje brněnského studia České televize Jiřina Budíková. Kromě Roberta Hájka a Martina Donutila se v nově natočených dílech před kameru znovu postaví rakouský četnický veterán v podání Pavla Zedníčka, velitel stanice Jiří Langmajer, nebo Pavla Tomicová jako četnická hospodyně, která se snaží výhodně provdat dceru Ivanu Korolovou.

Četnická stanice byla pro účely natáčení seriálu vybudována v obci Lesní Hluboké nedaleko Brna. Samotný děj seriálu se odehrává v okrsku luhačovických lázní, kam se štáb v následujících měsících také znovu vydá. Dále také do Jimramova, Prostějova, Brna, dále do Prahy, na Kokořínsko a na další lokace.

Z natáčení seriálu Četníci z Luhačovic, foto: Česká televize
Z natáčení seriálu Četníci z Luhačovic, foto: Česká televize

-mav-