Rencar: Výpověď by byla účelová, poškodí DPP

úterý, 22. března 2016, 12:32 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Reklamní společnost Rencar nesouhlasí s možnou výpovědí letité smlouvy, kterou má uzavřenou s pražským dopravním podnikem. Smlouva je platná, Rencar řádně plní povinnosti a případná výpověď by byla neoprávněná, uvedl dnes v tiskové zprávě předseda představenstva Rencar Pavel Slabý. Reagoval tak na informace, podle kterých chce dopravní podnik hlavního města (DPP) do poloviny roku spolupráci ukončit.

Rencar vznikl v roce 1990 jako dceřiná firma DPP. Od roku 2001 je majoritním akcionářem Europlakat, který je součástí mezinárodní skupiny JCDecaux. Městem vlastněný dopravní podnik drží ve společnosti Rencar zhruba třetinu. O výpovědi údajně nevýhodné smlouvy mluví vedení dopravního podniku řadu měsíců. A minulý týden rozhodnutí posvětilo představenstvo. Chce uzavřít dohodu o narovnání.

"Případné ukončení smlouvy pouze na základě jednoho účelově zpracovaného posudku by Rencaru i samotnému dopravnímu podniku způsobilo značné škody," uvedl Slabý. Podle něj má Rencar podepsané smlouvy na druhé pololetí roku 2016 v objemu přes 20 milionů a rezervace za více než 45 milionů korun. Možnou výpověď Slabý vnímá jako účelovou a týká se prý neoprávněné reklamy, kterou má v metru společnost euroAWK. S tou se městský podnik soudí.

-čtk-