Mafra je generálním partnerem výročí Karla IV.

pátek, 15. dubna 2016, 12:30 Aktuality, Tisk MediaGuru

Společnost Mafra se stala generálním partnerem oslav 700. výročí narození Karla IV. K tomuto výročí připravuje speciální přílohy a seriály. Oslavy mimořádného výročí pořádá Správa Pražského hradu.

Lidové noviny přinášejí seriál: Otec vlasti Karel IV. – Legenda a skutečnost. Seriál startuje v pátek 15. dubna a bude vycházet v každém vydání LN do 19. května. V celkem třiceti dílech přinese nejnovější historické poznatky předních českých historiků o Karlu IV. Každý díl seriálu bude obsahovat kromě hlavního tématu také historické dokumenty a mapky, profily členů rodiny a dvora Karla IV. či zajímavosti života jeho doby.

MF Dnes připravuje šestidílný seriál, který pro deník píše český spisovatel a spolupracovník redakce, historik Vlastimil Vondruška.  Bude vycházet v týdnu od 2. května. Výročí Karla IV. se bude věnovat i v tematických článcích na domácích stránkách MFD a magazín Víkend.

Portál  iDnes.cz chystá rozsáhlou přílohu o Karlovi IV. a jeho době, která začíná 14. května. Půjde o speciální formát s multimediálním obsahem. Speciální příloha se zaměří hlavně na každodennost 14. století a její porovnání s přítomností. Na speciálu spolupracuje portál iDnes.cz s historiky.

-mav-