Motejlek.com: O dalším směřování se rozhodujeme

pátek, 29. dubna 2016, 11:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Motejlek.com, provozovatel serveru motejlek.com, se po odchodu svých klíčových postav Miroslava Motejlka Petra Skočdopoleho rozhoduje, jaká bude budoucnost firmy. Vyplývá to z odpovědi jednatele společnosti Branislava Gordana na dotaz MediaGuru.cz.

„Pan Motejlek odstoupil z funkce jednatele již zhruba před měsícem ze dne na den. Firma byla měsíc ponechána bez jednatele, tedy nebyla schopna oficiálně komunikovat ani k úřadům, předplatitelům, partnerům. Mé jmenování má zajistit alespoň základní chod firmy. Vedle toho po seznámení se se stavem firmy pracujeme na rozhodnuti o jejím dalším směřování. Jsme až překvapeni, kolik novinářů nás oslovilo s dotazem, zda nehledáme nový redakční tým. Nečekali jsme to. Nyní však nemůžeme ještě říci, jakou cestou se vydáme," přiblížil Branislav Gordan.

Otázka tedy je, zda Motejlek.com bude pokračovat v tvorbě nového obsahu pro server motejlek.com a další spřízněné weby a pokud ne, jakým způsobem se vyrovná se svými předplatiteli. Otazník také visí nad dalším využitím značky motejlek.com, jejímž vlastníkem je Miroslav Motejlek.

Motejlek_com

Miroslav Motejlek, zakladatel placeného byznysového webu, ve čtvrtek čtenářům oznámil, že ze společnosti po 7,5 letech odchází. Spolu s ním server opouští také druhý z redaktorů Petr Skočdopole. V tuto chvíli tak nemá obsah pro servery Motejlek.com kdo vytvářet. Důvodem překvapivého odchodu mají být podle serveru Echo24.cz neshody s menšinovým vlastníkem firmy Motejlek.com Ondřejem Tomkem (34 %). Motejlek si zatím ponechává většinový 66% podíl. Podle serveru Lidovky.cz může stát za odchodem podezření Motejlka z takzvaného insider tradingu, tedy obchodování s cennými papíry firmy někým, kdo o ní má neveřejné informace.

-mav-