Newton a Socialbakers pracují pro Evropskou komisi

úterý, 12. dubna 2016, 07:46 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Společnosti Newton Media a Socialbakers budou společně poskytovat Generálnímu ředitelství Evropské komise pro komunikaci analýzy tradičních i sociálních médií. Konsorcium se stalo jedním ze tří subjektů, které budou Evropské komisi v následujících čtyřech letech zajišťovat rozbory mediálního obrazu.

Konsorcium Newton Media a Socialbakers nabídne expertní služby v oblasti analýz obsahu celosvětových tištěných titulů, online zdrojů včetně sociálních médií a televizního a rozhlasového vysílání. Evropská komise má tak získávat průřezové detailní analýzy mediální prezentace svých politik i představitelů, měřit efektivitu komunikace a získávat doporučení pro své komunikační strategie v Evropské unii i mimo ni. Součástí zakázky je také práce s nejnovějšími technologiemi v oblasti zpracování a zobrazovaní dat a sdílení know-how posledních trendů na poli získávání relevantních informací.

Podle Petry Mašínové, globální CEO skupiny Newton Media, je získání tohoto kontraktu pro společnost milníkem na cestě mezi přední evropské poskytovatele „Media Intelligence“: „Na dílčích zakázkách pro Evropskou komisi a Evropský parlament se už podílíme, ale tento výjimečný úspěch nás posunuje o třídu výš. Předstihli jsme jiné silné hráče na trhu," uvedla.

Výhradním poskytovatelem služeb „Media Intelligence“ se konsorcium Newton Media a Socialbakers stalo spolu se dvěma globálními společnostmi Prime Research a Ebiquity. Evropská komise bude mezi tyto tři vítězné uchazeče rozdělovat zakázky podle stanoveného klíče.

-mav-