Patek Philippe otevírá vlastní butik v Pařížské

pátek, 01. dubna 2016, 09:34 Aktuality, Marketing MediaGuru

Svůj první butik ve střední Evropě otevřela v Praze v Pařížské 9 švýcarská značka mechanických hodinek Patek Philippe. Jedná se o desátou prodejnu značky v celé Evropě.

Patek Philippe Boutique @ Carollinum_DSC1206

V nově otevřeném obchodě budou prezentovány ikonické kusy takzvaného vysokého hodinářství, jež tvoří modely Calatrava, Nautilus či hodinky s tzv. Grand Complications, tedy se speciálními hodinářskými komplikacemi (funkcemi).

Patek Philippe Boutique @ Carollinum_DSC1046

Patek Philippe Boutique @ Carollinum_DSC1066

Patek Philippe Boutique @ Carollinum_DSC1147

Patek Philippe Boutique @ Carollinum_DSC1166

Prodejní plocha butiku je rozčleněna na otevřenou hlavní část a prostorný oddělený salonek, kde se odehrává individuální prodej. Proporce prodejny mají odrážet specifický způsob prezentace značky.

Interiér od francouzského designéra Patricka Gaguecha pracuje s ušlechtilými přírodními materiály. Kontrast tří druhů vzácného dřeva – dekorativního, tzv. očkového javoru, indického růžového dřeva a javoru evropského na nástěnných panelech doplňují mosazné dekory calatravského kříže, který je symbolem značky. Tkané vlněné koberce pocházejí od hongkongské společnosti Taiping. Hlavní místnost osvětlují dva křišťálové lustry Baccarat vyrobené na míru pro Patek Philippe.

Butik Patek Philippe otevřela v Praze česká rodinná společnost Carollinum. „Carollinum si během deseti let spolupráce získalo důvěru majitelů tohoto exkluzivního hodinářského domu a osobně jsem velmi hrdá, že jsme dostali možnost otevřít zde samostatný butik. Milovníkům hodinek Patek Philippe nyní můžeme v Praze nabídnout komfort odpovídající výjimečnému postavení této značky,“ říká Tamara Kotvalová, majitelka společnosti Carollinum. „V multibrandové prodejně Carollinum, kde byly hodinky Patek Philippe v prodeji dosud, je převaha českých zákazníků nad zahraničními a vidíme, že klientela Patek Philippe se v Praze postupně rozvíjí a rozrůstá,“ dodává Kotvalová o švýcarské značce, která pro své hodinky aplikuje vlastní, nadstandardní certifikát kvality, tzv. pečeť Patek Philippe Seal.

Oficiální inaugurace butiku proběhne v květnu za účasti představitele nejužšího vedení hodinářského domu.

-stk-