RRTV: Media Bohemia může získat 50% v rádiu Zet

čtvrtek, 21. dubna 2016, 14:05 Aktuality, Rádio MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti Lagardere Active ČR předchozí souhlas s převodem části jejího obchodního podílu ve společnosti RadioZet ve výši 50 % na společnost Media Bohemia. Lagardere je v současnosti 100% vlastníkem zpravodajského Rádia Zet. Nově se tak na vlastnictví budou rovným dílem spolupodílet Lagardere a Media Bohemia. 

Společnost Lagardere Active už v březnu uvedla, že pro Rádio Zet hledala strategického partnera, který by pomohl s financováním tohoto finančně náročného produktu. Skupina Media Bohemia se podle Lagardere ukázala jako nejlepší možnou volbou. „Od tohoto spojení si slibujeme zejména rozvoj plurality programové nabídky a informací v oblasti vysílání, což bude mít pro posluchače velký přínos,“ řekl Michel Fleischmann, prezident Lagardere Active ČR.

Pro Media Bohemia vstup do Rádia Zet znamená premiérovou přímou účast na provozování celoplošné stanice. V současnosti je vlastníkem řady regionálních stanic (např. Rádio Blaník, Fajn rádia, Hit rádia, Rock rádia, Rádio City a další). Lagardere zase vlastní mimo jiné celoplošné Frekvence 1, Evropa 2 a právě Rádio Zet.

Společnost Lagardere převzala bývalé rádio BBC už v roce 2013. Vleklé spory s RRTV o podobu vysílací licence ale bránily rychlejšímu rozjezdu a úpravě nového informačního rádia. Obrat k lepšímu nastal pro Lagardere v loňském roce. Provozování rádia je ale podle dostupných výsledků ztrátové, v roce 2014 skončil provozní výsledek hospodaření podle výroční zprávy ztrátou téměř 17 mil. Kč. Průměrná poslechovost Rádia Zet podle dat výzkumu Radio projekt představovala 16 tisíc posluchačů denně v druhém pololetí 2015.

-mav-